Ovo je zemlja za nas (Ratne zločince)

Uz fanfare, prigodno znakovlje, razgaljenu gomilu i ushićenu popadiju, sletio je danas osuđeni ratni zločinac Dario Kordić na zagrebački aerodrom Pleso, dotaknuo sveto hrvatsko tlo i ogrnuo se hrvatskim barjakom, baš kao da je u domovinu netom donio zlatno olimpijsko odličje ili bilionski beskamatni kredit. Vidno iznenađen nepodijeljenim oduševljenjem i silnom medijskom pažnjom što ju je njegova pojavnost izazvala, nekoć mlađahni potpredsjednik i član Predsjedništva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, kasnije Hrvatske Republike Herceg-Bosne, te jedno vrijeme i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, dao si je oduška, pa ushićeno izdeklamovao: “Ovo je pobjeda cijelog hrvatskog naroda iz Hrvatske, BIH, Herceg Bosne i iseljeništva”. Ni manje, ni više.

(Piše: cotton – photo: jutarnji.hr)

“Svi smo danas jedno srce, srce Hrvatsko”, uzviknuo je potom euforični Dario Kordić, dodavši kako “ova pobjeda neće biti konačna dok je posljednji hrvatski uznik iz Haaga i drugih kazamata po svijetu ne dotakne hrvatsku zemlju”.

I nikoga na tom aerodromskom terminalu da nasmijanoga Daria i u njegovu čast okupljeno mnoštvo podsjeti kako se on upravo vratio sa odsluženja zatvorske kazne na koju je osuđen za jedan od najtežih zločina, zločina protiv čovječnosti, kršenja ratnog prava i običaja i teških povreda Ženevskih konvencija, nikoga da ga obavijesti kako je on u austrijskom kazamatu robijao, te nepravedno prijevremeno pušten (odslužio dvije trećine kazne i prema haaškim uzusima stekao uslove za raniji izlazak na slobodu) zbog etničkog čišćenja, a ne verbalnog delikta. Nikoga da Daria priupita u čemu se ogleda ta „pobjeda“, nikoga da kaže: „Ne, nismo svi jedno srce; moje srce nije uz one koji su u Ahmićima spalili kolijevku i bebu u njoj.“

Nikoga da se zapita kako to da je usamljeni glas koji je u jednom trenutku iz gomile napokon uzviknuo: „Ubojico!“ uskoro priveden u policijsku stanicu (zato što je pravomoćno osuđenog ubojicu nazvao ubojicom?), a oni što su ga složno mlatili i cipelarili (prema izvještaju prisutnih novinara tek ga je intervencija policije doslovno spasila od linča) pošteđeni su tog maltretiranja i prepušteni sramnoj svetkovini. Dakle, čak je i taj jedan hrabri, usamljeni glas, podržan aktivisticom koja je držala natpis sa brojem 116, a što je broj žrtava pokolja u Ahmićima, bio dovoljan da izazove histeričnu reakciju okupljenih domoljuba, a koja je od strane organa reda, očito, smatrana legitimnom.

Nemam šta za poručiti sisačkom biskupu Vladi Košiću koji je na Plesu suznih očiju poveo molitvu za osuđenog zločinca, ništa za dometnuti bivšem socijaldemokratu, danas ishlapjelom desničarskom imbecilu Zdravku Tomcu, šaljem čak i lijepi pozdrav Zvonimiru Šeparoviću, Anti Kovačeviću i ostalim visokim zvaničnicima, vukovarskim braniteljima koji su se sa svojim stijegom ukazali na Plesu, evo jedan „pet“ novinarima što su zlotvoru načičkali mikrofone i priredili VIP doček, bez da ga masiraju suvišnim pitanjima.

Uz zvuke Thompsonovih hitova i naoružan krunicom sletio je, dakle, Dario Kordić na Pleso, i tamo ga niko sem dva hrabra redikula nije počastio istinom. Nije mu palo na pamet da makar jednom riječju izrazi žaljenje za počinjene zločine, niti da spomene žrtve.

Ni njemu nemam ništa za poručiti.

Poručili su mu, pak, iz Ahmića, neki od preživjelih mještana, i to ono što ga spada. Poručili su mu da u širokom luku zaobilazi Ahmiće.

http://zmijskijezik.wordpress.com/2014/06/06/ovo-je-zemlja-za-nas-ratne-zlocince/

Zagreb, 06.06.2014 - Dario Kordic stigao u Zagreb nakon sto je pusten iz haskog zatvora odsluzivsi dvije trecine kazne Zagreb, 06.06.2014 - Dario Kordic stigao u Zagreb nakon sto je pusten iz haskog zatvora odsluzivsi dvije trecine kazne Zagreb, 06.06.2014 - Dario Kordic stigao u Zagreb nakon sto je pusten iz haskog zatvora odsluzivsi dvije trecine kazne Zagreb, 06.06.2014 - Dario Kordic stigao u Zagreb nakon sto je pusten iz haskog zatvora odsluzivsi dvije trecine kazne Zagreb, 06.06.2014 - Dario Kordic stigao u Zagreb nakon sto je pusten iz haskog zatvora odsluzivsi dvije trecine kazne Zagreb, 06.06.2014 - Dario Kordic stigao u Zagreb nakon sto je pusten iz haskog zatvora odsluzivsi dvije trecine kazne

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close