Izvještaj MUP-a ZDK za 06.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 06.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05/06.05.2013. godine, u ulici Milivoja Čekade, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, posijecanjem 16 stabala voćki, vlasništvo N.M. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 06.05.2013. godine, u mjestu Liješnica, od strane B.M. izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje prema B.H., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 06.05.2013. godine, u Općoj bolnici Tešanj, izvršena je krađa novčanika, vlasništvo A.S. iz Tešnja, u kojem su se nalazila lična dokumenta oštećenog i određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Vareš

Dana 06.05.2013. godine, na regionalnom putu 444 u mjestu Dabravine, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo VW jetta, registarskih oznaka 727-M-367, kojim je upravljao A.M., i biciklista H.H koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close