Izvještaj MUP-a ZDK za 06.01.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 06.01.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 06.01.2013. godine, u ulici Mejdandžik, kod lica A.A. iz Zenice pronađena je suha biljna materija umotana u alu foliju, bruto težine 2,25 grama, koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 06.01.2013. godine, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je otuđenje putničkog motornog vozila golf II, registarskih oznaka E56-J-565, vlasništvo M.M. iz Visokog. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko.

Žepče

U toku noći 06.01.2013. godine, u mjestu Vašarište, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat-šupu, vlasništvo S.D., iz koje je otuđena određena količina električnog alata i drugih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close