Izvještaj MUP-a ZDK za 05.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 05.02.2014.

 JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 21 slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.02.2014. godine, u mjestu Banlozi, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trafostanicu, vlasništvo Elektrodistribucije Zenica, iz koje je otuđena određena količina bakarnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Žepče

Dana 05.02.2014. godine, u mjestu Tatarbudžak, u trgovini „Mario“, od strane NN lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene trgovine, kojom prilikom je iz kase otuđena određena količina novca. Istog dana, službenici uniformisane policije policijskih stanica Žepče i Nemila su na magistralnom putu M-17 u mjestu Nemila, zaustavili putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka SB 730 EV, kojim je upravljao B.Dž. iz Tešnja, dok se u svojstvu suvozača nalazio N.S. iz Zenice. Zbog sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, navedena lica su lišena slobode te privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Olovo

Dana 05.02.2014. godine, na magistralnom putu M-18 u mjestu Karaula, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza teretnog motornog vozila marke „Volvo“, registarskih oznaka A24-E-435, kojim je upravljao K.D. iz Hadžića. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close