ZDK: Pripreme za izbor najuspješnijih sportista

Organizacioni odbor je zasjedao u srijedu, 29. januara i donio značajne odluke o daljem toku priprema, a utvrđen je i datum održavanja Promocije najuspješnijih u sportu na području Zeničko-dobojskog kantona u prošloj godini.

Dosadašnje aktivnosti su ocijenjene kao uspješne, što je svakako i rezultat dugogodišnjeg iskustva. Očekuje se da će biti moguće zadržati dosadašnji nivo a u međuvremenu je stigao veliki broj aplikacija za (zaslužena) priznanja.

Žiri sastavljen od sportskih novinara i sportskih radnika iz više gradova Kantona će zasjedati do kraja nedjelje i donijeti, nimalo lake odluke o dobitnicima priznanja. Završna manifestacija je predviđena za 28. februar, u velikoj sali BNP Zenica, sa početkom u 16 sati, a uz kvalitetne muzičke numere planiran je i dolazak ekskluzivnog (specijalnog!) gosta, a prije same priredbe svim posjetiocima će biti uručeni primjerci specijalnog izdanja ZE-DO sport, u kojem će biti predstavljeni svi dobitnici priznanja. Naravno, dobitnici priznanja će dobiti adekvatne diplome a oni najbolji i skromne finansijske poklone.

Da bi NIPD Naša riječ i Sportski savez ZDK mogli provesti sve aktivnosti, Vlada se prihvatila generalnog pokroviteljstva (u skladu sa finansijskim mogućnostima), ali se očekuje i adekvatna podrška od prijatelja sporta sa područja ZDK.

Naša riječ

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close