Izvještaj MUP-a ZDK za 05.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 05.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 04.02.2013. godine, u 22,45 sati, u ulici Dr. Abdulaziza-Aska Borića, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad B.F., od kojeg je otuđena određena količina novca. Tom prilikom, B.F. je zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 04/05.02.2013. godine, u mjestu Buzić Mahala, izvršena je teška krađa u tokarsku radionicu, vlasništvo K.M., iz koje su otuđene dvije bušilice, dvije brusilice i oko 300 metara elektro kabla. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close