Izvještaj MUP-a ZDK za 04.08.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 04.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu od 02.08. do 04.08.2014. godine, u Ulici ZAVNOBiH-a, iz kruga firme „Termomatik“, izvršena je krađa vibro mašine za beton i 50 metara produžnog kabla. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 03/04.08.2014. godine, u ulici Hadžije Mazića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka HH PD 93, vlasništvo P.D. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 04.08.2014. godine, u mjestu Roščevina, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo R.S., a koju koristi Š.A., iz koje je otuđena određena količina zlatnog nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Vareš

Dana 03.08.2014. godine, oko 22,30 sati, u mjestu Dabravine, u UO „Bolji život“, vlasništvo F.E., od strane M.A. iz Breze i još dva napoznata lica, izvršen je fizički napad na C.S. iz Vareša, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close