SIPA na području Sarajeva lišila slobode četiri osobe i zaplijenila šest kilograma opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (4.8.2014. godine) u okviru akcije kodnog naziva „Glečer“ na području Sarajeva slobode lišili četiri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i zaplijenili oko šest kg opojne droge.

U okviru ove akcije zaplijenjeno je oko pet kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skunk“ i oko jedan kg praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“. Očevidnim radnjama na licu mjesta pronalaska narkotika rukovodila je postupajuća tužiteljica Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo.

U tijeku su pretrage objekata na više lokacija na području Sarajeva s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Slobode su lišene osobe inicijala M.M., E.Z., S.K. i S.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 238. stavak (2) KZ FBiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, djelujući kao organizirana grupa.

Navedene aktivnosti provode se po nalozima Županijskog suda i Tužiteljstva Županije Sarajevo u suradnji sa pripadnicima MUP-a Županije Sarajevo.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predate nadležnom tužiteljstvu na dalje postupanje.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close