Izvještaj MUP-a ZDK za 04.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 04.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 03/04.07.2013. godine, u ulici Bulevar Eze Arnautovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo polo, registarskih oznaka 68-NZT-7, vlasništvo T.R. iz Odžaka, iz kojeg je otuđena neutvrđena količina zlatnog nakita i odjevnih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 04.07.2013. godine, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, u UO „Eros“, izvršena je krađa mobilnog telefona, vlasništvo A.Z. iz Zavidovića. Istog dana, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanja i pregled lica M.F. iz Olova, kod kojeg je pronađen navedeni mobitel. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 04.07.2013. godine, u mjestu Novi Miljanovci, došlo je do međusobne tuče između B.M. i B.R., oba iz Tešnja. Tom prilikom, B.R. je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok je B.M. lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

Doboj Jug

Dana 04.07.2013. godine, na putu M-17 u mjestu Matuzići, službenici Policijske stanice Doboj Jug i Jedinice policije za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka ZH-646216, kojim je upravljao H.M. iz Tešnja, a kao suvozač u vozilu se nalazio A.A. iz Doboja. Prilikom kontrole, lice H.M. je dobrovoljno predalo dva paketića biljne zeljaste materije, bruto težine 5,20 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, i jedan smotuljak navedene materije, bruto težine 0,40 grama, dok je A.A. predao jedan paketić biljne zeljaste materije, bruto težine 1,65 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, i jedan paketić bijele praškaste materije, bruto težine 1,15 grama, koji svojim izgledom asorira na opojnu drogu speed. Navedena materija je oduzeta, a lica lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close