Izvještaj MUP-a ZDK za 03.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 03.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 25.06. do 03.07.2014. godine, u ulici Brist, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo T.I., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Breza

Dana 02.07.2014. godine, u ulici Šehidska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo V.F., kojom prilikom je otuđen pištolj marke „Browing“ i pribor za čišćenje istog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 03.07.2014. godine, u ulici Husein kapetana Gradaščevića u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka E95-J-469, kojim je upravljao O.E. iz Tešnja, i pješak R.M. iz Tešnja, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodile su se još dvije saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close