Izvještaj MUP-a ZDK za 02.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 02.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 02.06.2013. godine, u ulici Delahmetovića, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo V.K., iz koje su tom prilikom od strane nepoznatog izvršioca otuđeni digitalni fotoaparat marke “Canon”, digitalna video kamera marke “Mustek”, mobilni telefonski aparat marke “Samsung” i određena količina zlatnog nakita. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju ove teške krađe i pronalasku počinioca iste.

Žepče

Dana 02.06.2013. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče je prijavljeno izvršenje teške krađe u lovačku kuću vlasništvo Lovačkog društva – sekcija Golubinja, koja se nalazi u naseljenom mjestu Želeća i iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog izvršioca otuđen jedan metalni kamin. Od strane službenika policije Policijske stanice Žepče se poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te pronalasku izvršioca istog.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojim je devet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close