Izvještaj MUP-a ZDK za 02.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 02.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 01.05.2013. godine, oko 23,45 sati, u ulici Goraždanska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u halu firme „Maxi Diskont“, iz koje je otuđena određena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 01/02.05.2013. godine, u vremenu od 16,00 do 00,05 sati, u ulici Bistua Nuova, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo Š.S., iz kojeg je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 02.05.2013. godine, u mjestu Podborje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je motocikl marke „Kroser“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao P.E., ostvario kantakt sa drvenom ogradom. Tom prilikom P.E. je zadobio teške tjelesne povrede. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close