Izvještaj MUP-a ZDK za 01.10.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 01.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 01.10.2014. godine, u mjestu Ozrakovići, izvršena je krađa četiri metalna zatezna tega sa željezničke pruge. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 01.10.2014. godine, u ulici Hadžijina voda, u stanu, vlasništvo A.M., izvršena je krađa određene količine novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 01.10.2014. godine, u mjestu Malješ, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka E85-K-221, kojim je upravljao S.H. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja, bez potrebne dokumentacije. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 01.10.2014. godine, u ulici Krndija, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo M.T. iz Tešnja, iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close