Izvršenim pretresima policijski službenici pronašli opojnu drogu

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, došli su do određenih operativnih saznanja da se lica Dž.Z. i T.A. bave nedozvoljenim aktivnostima u vezi zloupotrebe droga, te su, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupili preduzimanju niza operativnih mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa prikupljenim informacijama, dana 29.09.2014. godine, u ulici Bulevar Kulina bana u Zenici, izvršen je pretres stana koji koriste navedena lica, kojom prilikom je pronađeno:

– osam paketića od alu i pvc folije sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 124,80 grama;

– dva paketića od pvc folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 4,40 grama;

– jedna cijevčica za konzumaciju opojne droge, sa ostacima praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu;

– jedna digitalna vaga za precizno mjerenje;

– određena količina izrezanih pvc i alu vrećica predviđenih za pakiranje opojne droge.

Takođe, izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke „VW-Polo“, registarskih oznaka T70-K-266, vlasništvo lica Dž.Z., kojom prilikom je pronađeno:

– crna torbica sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 21,00 grama;

– jedna pvc kesica u kojoj su se nalazila dva paketića sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 2,25 grama.

Pronađene materije su izuzete radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedena lica su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv Dž.Z., rođenog 1984. godine, i T.A., rođene 1982. godine, oboje iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close