Izvještaj MUP-a ZDK za 01.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 01.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, nepostupanjem po naređenju ovlaštenog službenog lica i naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 30.06./01.07.2014. godine, u mjestu Mutnica, izvršena je krađa transformatora sa trafo stanice, vlasništvo JP „Elektroprivreda BiH“. Službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Tešanj

Dana 30.06.2014. godine, u vremenu od 22,10 do 23,50 sati, u mjestu Potočani, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo H.N., iz koje je otuđena određena količina novca, zlatnog nakita, te drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 01.07.2014. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Donja Golubinja, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „VW-Cady“, registarskih oznaka K31-K- 366, kojim je upravljao Č.A. iz Žepča, i teretno motorno vozilo marke „Man“, registarskih oznaka M14-A-387, kojim je upravljao Š.I. iz Žepča. Tom prilikom, Č.A. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je Š.I. zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close