Izvještaj MUP-a ZDK za 01.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 01.07.2013.

 JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 30.06/01.07.2013. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Š.Š., iz koje je otuđena neutvrđena količina raznih elektro aparata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U vremenskom periodu od 01.06. do 01.07.2013. godine, u mjestu Nemila, na rezervnom kolosijeku željezničke stanice, izvršena je krađa opreme sa željezničkih vagona, vlasništvo preduzeća “Željeznice F BiH”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Žepče

Dana 01.07.2013. godine, u mjestu Brankovići, od strane nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo prevara nad licem M.E. iz Maglaja, kojem je prodata određena količina narukvica i lančića za koje je utvrđeno da se radi o bižuteriji. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica lakše povrijeđena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close