Iznenađujuće za što vam sve može poslužiti pivo!

Osim što u hladnom pivu možete uživati onako kako već volite uživati, dobro ga je uvijek imati u hladnjaku iz nekoliko razloga koje ćemo vam otkriti ovom prilikom.

Pivoljupcima ne treba posebno naglašavati sve čari piva, ali jeste li znali da pivo može poslužiti i u nekim drugim situacijama?

Zašto je uvijek dobro imati pivo u hladnjaku, ne samo da biste ga popili

Riješite se voćnih mušica

Sigurno ste se u kuhinji susreli s onim dosadnim malim mušicama kojih se teško riješiti. Pogotovo u ljetnim danima. Mogu se pojaviti zbog voća ili zbog neke biljke koja vene. Sve u svemu, voćne mušice vole pivo, stoga isprobajte ovo: ulijte malo piva u čašu, odrežite jedan kut vrećice za zamrzavanje i stavite ga u čašu. Ostatak vrećice namjestite oko čaše i osigurajte gumicom. Mušice neće moći odoljeti mirisnoj tekućini, a vi ćete zatim sve zajedno moći baciti.

Lijek za smeđe ‘fleke’ na travnjaku

Kiselina iz piva ubit će kukce štetočine, a ostali sastojci pomoći će travi da se oporavi i brže naraste.

Ispolirajte bakrene lonce

Pivo će vratiti sjaj bakrenim loncima i posudama. Namočite krpu u pivo i ispolirajte posude. Prvo možete isprobati na nekoj manjoj površini.

Uklanjanje mrlja

Mrlje na tepihu čest su problem. Za uklanjanje mrlja može vam poslužiti svijetlo pivo. Može vam pomoći i malo sode bikarbone u početku, piše Magazin. Nakon što je mrlja uklonjena, nanesite neko sredstvo kako bi se riješili neugodnog mirisa.

Kuhanje riže

Ako riži želite dati poseban okus, kuhajte je u pivu.

Mariniranje mesa i gljiva

Pivo ima kiselost koja će smekšati hranu. Osim toga, puno je boljeg okusa od octa.

Riješite se puževa

Puževi mogu učiniti puno štete u vrtu. Ulijte malo piva u staklenku. Staklenku zakopajte u zemlju tako da malo viri iznad zemlje. Puževe će privući miris piva, približit će se i upasti u staklenku.

Hrana za kosu

Vitamin B i prirodni šećer u pivu dat će kosi sjaj, a djeluje i kao prirodan losion koji povećava elastičnost i vitalnost. Ulijte pivo u čašu i pustite da dostigne sobnu temperaturu. Našamponirajte kosu i isperite je vodom. Prelijte pivo po kosi i dobro ga utrljajte. Isperite hladnom vodom.

Oživite drveni namještaj

Ako bi vašem drvenom namještaju dobro došlo malo sjaja, namočite krpicu od mikrofibre u pivo i nježno utrljajte u drvo. Drvo će postati sjajnije i vratit će mu se boja.

Riješite se osa

U blizini mjesta gdje roštiljate stavite nekoliko zdjela s pivom. Ose će navaliti na zdjele, a ne na vas i vašu hranu.

Kupka za stopala

Umornim i bolnim nogama priuštite kupku od piva. Možete birati želite li toplu ili hladnu kupku, svejedno je.

(24sata.info)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close