logo
bios

Izetbegović: Nema dilema kada je u pitanju reimenovanje Mehmedagića

Objavljeno prije 4 sedmice . u pon, jan 27th, 2020

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović potvrdio je u intervjuu za Faktor da je Osman Mehmedagić kandidat za reizbor na poziciju direktora OSA-a.

Naime, u javnosti se slučaj imenovanja ministra Mlađena Božobića povezuje sa SNSD-ovim stavovima o neprihvatljovosti reizbora aktuelnog direktora OSA-e BiH.

Na pitanje – ima li aktuelni direktor te Agencije podršku SDA i hoće li biti ponovo izabran na tu poziciju?; Izetbegović je odgovorio:

– OSA je u proteklom mandatu radila veoma uspješno, mislim da tu nema dileme. Rad Agencije na polju borbe protiv prijetnji od terorizma je prepoznat i kod naših međunarodnih partnera od kojih stižu pohvale. Skoro sedmično imamo izvještaje o uspješnim akcijama SIPA-e i drugih policijskih agencija po operativnim saznanjima OSA-e, naročito u borbi protiv trgovine narkoticima. OSA ima jako dobru saradnju sa sličnim službama zemalja koje su garanti Dejtonskog sporazuma, kao i službama susjednih zemalja, ima mjerljive rezultate, tako da ne vidim razloga za dileme kada je u pitanju reimenovanje aktuelnog difrektora OSA-e.

(Vijesti.ba)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh