BiHPolitika

Izetbegović: Na svakom pedlju zemlje boriti se za nezavisnu BiH

Čestitajući Dan nezavisnosti svim patriotima Bosne i Hercegovine član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je za Fenu da je 1.mart jedan od najvećih datuma u dugogodišnjoj historiji BiH kada se „svaki put nanovo trebamo sjetiti pitanja na koja smo tog dana pozitivno odgovorili“.

– Dakle, mi smo za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu – državu ravnopravnih građana i naroda u njoj. Za taj cilj se treba nastaviti boriti na svakom pedlju ove zemlje da svaki građanin, pripadnik svakog naroda istinski bude ravnopravan – kazao je Izetbegović.

Nakon izglasavanja nezavisnosti, podsjeća,  BiH je brutalno napadnuta, pale su mnoge žrtve, a sve je kulminiralo genocidom.

– To nas posebno obavezuje da se zaista izborimo za nezavisnu državu gdje žive ravnopravni ljudi – poručio je  on u izjavi za Fenu nakon što je položio cvijeće i odao počast šehidima na mezarju Kovači.

Također, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Izetbegović je odao počat poginulim građanima i borcima BiH na spomen-obilježjima Vječna vatra i ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine.

 

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close