Ostali sportoviSport

Izbor sportiste godine u BiH organizira Savez Brane Crnogorca koji i ne postoji!

Najveći sportski spektakl u BiH, izbor sportiste godine, organizira  fiktivno udruženje, Sportski savez BiH, koji nije registrovan niti u jednom sudskom registru u državi!

Iz Ministarstva pravde BiH potvrđeno je agenciji Patria, u telefonskom razgovoru, da je zahtjev za registraciju Sportskog  saveza u BiH podnesen tek nedavno, te da je registracija još uvijek u proceduri. Nakon što konačno bude registrovan, nosit će naziv “Sportski savez u BiH”.

Sportski savez BiH, kako se do sada predstavljao, ove godine organizirao je 71. izbor najboljih sportista i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine. Atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić proglašeni su najboljim sportistima u BiH za 2015. godinu.

Na glamuroznu manifestaciju, koja građene BiH košta na desetke hiljada KM iz budžeta, došla je skoro sva sportska i politička elita iz zemlje. No, na cijelu manifestaciju mrlju baca činjenica da je Savaz zapravo fiktivna organizacija, koja uopće ne postoji kao pravno lice.

Sportski savez BiH ili Sportski savez u BiH je pod rukovodstvom Branislava Crnogorca, odnedavno savjetnika ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close