Izbor menadžera BiH

U organizaciji Direkcije Agencije za izbor menadžera Bosne i Hercegovine (BiH), jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice danas je u Banjaluci održana 27. Poslovna konferencija o temi “Kuda i kako dalje u 2013. godini”, sa koje je poručeno da BiH treba što prije smanjiti administraciju odnosno troškove te poreze i doprinose koji su izuzetno veliki.

“Doprinosi u Federaciji BiH (FBiH) su čak 71 odsto, a u Republici Srpskoj (RS) 59 odsto. Privrednici traže da se to smanji. Konkretan zaključak konferencije je da se u FBiH smanji broj kantona na četiri ili pet kako bi se napravile uštede na velikoj administraciji“, rekao je novinarima u Banjaluci predsjednik organizacionog odbora “Izbora najmenadžera BiH” Pane Škrbić.

On je istakao da se svake godine na Poslovnoj konferenciji privrednici bave istom temom, odnosno kuda i kako dalje u sljedećoj godini i tom prilikom najuspješniji menadžeri govore o tome šta ih sprečava i koje su to prepreke njihovom biznisu kako bi on bio još uspješniji.  Škrbić je istakao da je Poslovna konferencija tradicionalni prateći događaj glavnom događaju svečanoj ceremoniji “Izbor najmenadžera BiH“ dodajući da se na ovakvim konferencijama sreću najuspješniji privrednici koji tom prilikom direktno ostvaruju kontakte i dogovaraju eventualnu saradnju što je i najvažnija odlika ove konferencije.

On je istakao da je cilj cijelog projekta da pospješi i podrži privrednike koji će dalje ulagati i investirati u BiH.  Škrbić je naveo da je činjenica da su u BiH strane investicije u padu dodajući da se što prije treba stvoriti povoljan poslovni ambijent kako bi se strani investitori zainteresovali da ulažu u BiH.  Odgovarajući na pitanje da li politička situacija u BiH sprečava strane investitore da ulažu u BiH, Škrbić je rekao da je svakako politička situacija ta koja utiče na strana ulaganja.

“Strani investitori sa kojima sam u kontaktu se čude kako se domaći političari ne mogu dogovoriti. Bitan je samo dogovor da se BiH otvore mnoga vrata. Oni svi čekaju da se to desi. Veliki je interes za ulaganja u BiH samo da se riješe ti naši problemi”, rekao je Škrbić.  Govoreći o “Izboru najmenadžera BiH za 2012. godinu” i kriterijuma za izbor istih, Škrbić je rekao da će na svečanoj ceremoniji biti dodijeljeno 25 priznanja za uspješne menadžere u različitim kategorijama ističući da postoji deset kriterijuma neophodnih da bi se dobilo priznanje, a neki od njih su da preduzeće ostvaruje profit, da povećava proizvodnju i broj zaposlenih te da investira.

Svečana ceremonija dodjele priznanja “Menadžer godine” biće održana večeras u Kulturnom centru “Banski dvor” sa početkom u 17.45 sati.

Nakon svečanosti, u Hotelu “Bosna” sa početkom u 19.30 sati, predviđeno je održavanje Bala menadžera

zenicablog.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close