Isprika Bešića, a Nogometni savez BiH prihvatio ispriku

Na posljednjoj utakmici „A“ reprezentacije protiv Andore, vezni fudbaler našeg tima Muhamed Bešić dobio je crveni karton, te ga očekuje suspenzija UEFA za naredne utakmice.

U vezi s tim događajem oglasio se i naš reprezentativac: „Povodom isključenja na utakmici sa Andorom, izražavam duboko žaljenje i iskreno izvinjenje navijačima, saigračima, selektoru i stručnom štabu, kao i našem Savezu. Moj nepormišljeni gest bio je posljedica provokativne i grube igre selekcije Andore, ali svjestan sam da nema opravdanja i da moram snositi posljedice. Nadam se da će UEFA uzeti u obzir olakšavajuće okolnosti i da ću što prije ponovo igrati za našu reprezentaciju“, rekao je Bešić.

Bešićev izjava i isprika samo svjedoči da je to bio trenutak sportske slabosti mladog i temperamentnog igrača, ali i njegovo definitivno pokajanje.

Želimo da izrazimo izvinjenje svima, a posebno navijačima i ukorimo našeg reprezentativca koji je u afektu načinio neprimjeren gest za koji ga očekuju propisane sankcije. Neka to bude opomena i za sve koji brane boje BiH. Samo kada smo hrabri, ali i korektni i kada vodimo računa o svakom potezu, možemo dalje sa nadom i vjerom u ostvarenje cilja.

NS/FS BiH prihvata pokajanje Muhameda Bešića, a navijačima i sportskoj javnosti poručujemo da postoji prag tolerancije koji prihvatamo, svjesni da nas čekaju utakmice u kojima se od reprezentacije očekuje najviše.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close