Ispred zgrade institucija BiH svečano dočekana delegacija Srbije

Početak zajedničke sjednice VMBiH i Vlade Srbije zakazan je za 10.30 sati

Delegacija Vlade Republike Srbije predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem dočekana je danas uz najviše državne počasti na platou ispred zgrade državnih institucija u Sarajevu, uoči prve zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (VMBiH) i Vlade Srbije.

Delegaciju je dočekala delegacija Vijeća ministara predvođena predsjedavajućim Denisom Zvizdićem.

Članovi Vlade Srbije dočekani su intoniranjem himni dvije države uz počasnu jedinicu Oružanih snaga BiH raspoređenu duž crvenog tepiha.

Upriličeno je i zajedničko fotografisanje delegacija.

Početak zajedničke sjednice VMBiH i Vlade Srbije zakazan je za 10.30 sati, a predstavnici organa izvršne vlasti dviju zemalja u 13.00 sati trebali bi potpisati sporazum i nakon toga održati pres-konferenciju.

Delegacija Vlade Srbije, predvođena srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem, doputovala je sinoć u Sarajevo, a predsjedavajući VMBiH Denis Zvizdić poželio je dobrodošlicu premijeru Srbije Aleksandru Vučiću sinoć na svečanom prijemu u hotelu Europa.

Na prvoj zajedničkoj sjednici očekuju se razgovori o unapređenju ekonomskih odnosa, intenziviranju saradnje u oblastima održivog razvoja i zaštite okoliša, vodoprivrede, energetike, željezničke i cestovne infrastrukture, prekogranične saradnje i unapređenja regionalne sigurnosti.

Autor: K. KEŠMER – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close