IO NS F BiH pravi kompromise bez presedana – Cirkus od doigravanja za FUTSAL Premijer ligu BiH

Odluka Izvršnog odbora NS FBiH

Izvršni odbor nogometnog saveza Federacije BiH odredio je futsal klubove iz NS FBiH koji će se od naredne sezone takmičiti u Premijer futsal ligi BiH.
U Premijer futsal ligi BiH u sezoni 2013./2014. će se takmičiti šest prvoplasiranih klubova Prve futsal lige FBiH iz sezone 2012./2013. godine i to: MNK “Centar” Sarajevo, MNK “Brotnjo” Čitluk, MNK “Comunicare” Mostar, MNK “Karaka” Mostar, MNK “Kaskada” Gračanica, MNK  “Mostar SG”, te prvak Druge futsal lige grupa “Jug” MNK “Seljak” Livno.

Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH osmi klub koji će učestvovati u Premijer futsal ligi BiH će biti poznat nakon naknadnog doigravanja u kojem će učestvovati MNK “Galaktikosi” Visoko – kao prvak Druge futsal lige grupa “Sjever” u sezoni 2012./2013., MNK “Banovići” – kao sedmoplasirani klub Prve futsal  lige u sezoni 2012./2013. i MNK “Drina” – kao osmi klub učesnik u takmičenju Prve futsal lige F BiH.

Doigravanje će se igrati u organizaciji NS Federacije BiH u prvoj polovini septembra/rujna 2013. godine.

Jedino protiv ove ODLUKE je bio predstavnik ZDK, od ukupno 10 delegata.

“Politička” je Odluka o doigravanju ili koga LAŽE IO NS FBiH

BILTEN –  pdf, službeno glasilo NS F BiH demantuje dezinformacije iz prethodne Odluke;
– “MNK “Drina” kao osmi klub učesnik u takmičenju Prve futsal lige FBiH”

MNK “Drina” nije okončala takmičenje i nije moguće da se tretira kao ekipa koja je regularno u “razigravanju”. U BILTENU se kaže da je “DRINA”  – “ranije odustala od natjecanja”.


U istom BILTENU se nalaze pokazatelji za Druge futsal lige NS F BiH:

Principijelnosti – radi, donosimo i uvodne članove KODEKSA o ponašanju članova nogometne/fudbalske organizacije:

Na osnovu Odluke FIFA Izvršnog komiteta od 12. 04. 2011. godine i člana 35. Statuta Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Komitet za normalizaciju NS/FS BiH, na sastanku održanom 19. 01. 2012. godine, donosi slijedeći KODEKS ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije

Član 1.

Kodeksom ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije (u daljem tekstu: Kodeks) regulišu se pravila ponašanja klubova, igrača, sudija, delegata, članova organa i ostalih nogometnih/fudbalskih radnika u Bosni i Hercegovini, u vezi sa nogometnim/fudbalskim aktivnostima. Kodeks treba da afirmiše pozitivna načela u nogometnom/fudbalskom sportu, a posebno međusobni fer odnos i korektno ponašanje članova nogometne/fudbalske organizacije.

Član 2.

Članovi nogometne/fudbalske organizacije obavezni su pravovremeno i dosljedno primjenjivati odredbe nogometnih/fudbalskih propisa prema svim sudionicima nogometnog/fudbalskog sporta, te su obavezni čuvati i štititi integritet nogometnih/fudbalskih institucija i pojedinaca, članova nogometne/fudbalskeorganizacije.

Član 3.

Članovi nogometne/fudbalske organizacije ne smiju pokušati, niti uticati na klubove, sudije, delegate, trenere i igrače da postupaju suprotno odredbama ovog Kodeksa.

Član 4.

Članovi nogometne/fudbalske organizacije ne smiju pokušati, niti uticati na članove organa koji donose odluke u vezi sa takmičenjem, ili druge odluke iz djelokruga rada organa.

IZVRŠNI ODBOR NS FBiH i diletantska ODLUKA

Za razumjevanje tematike (u pdf-u)  još nekoliko dokumenata, radi lakšeg sagledavanja MAHALAŠKOG odlučivanja u kući nogometa:

STATUT NS BIH

STATUT NS F BiH

Pravilnik o takmičenju za 2013.g.

 IZVRŠNI ODBOR (link da vidite face) – ovakvu ODLUKU proslijedio je klubovima bez pravne pouke, kao Bogom datu zadatost, a da jad bude veći, u nadležnim institucijama, pa i NS BiH naglašavaju kako je ista KONAČNA.

Ovo je još jedan sraman poraz B-H sporta i nije se čuditi ako pogledamo historijat osoba koje su izlobirale istu – kompenzirajući sitnošićarluk s “hrvatskim” interesima u IO NS F BiH.

Podsjećanja radi:
– Komitet za normalizaciju N/F S BiH 19.07.2012. godine, na zasjedanju u Mostaru razriješio je pet članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza F BiH. među kojima je bio i Mirsad Drljević, inače predstavnik goraždanskog kantona u nogometnim vodama.

– Na izbornoj Skupštini NS F BiH (09.11.2012.), Mirsad Drljević je ponovo izabran u Izvršni odbor NS F BiH.

– Zahid Borovina, predsjednik NK “Gradac”, član predsjedništva FS BPK-a i bivši delegat skupštine N/FS BiH – optužuje čelne ljude ovog saveza da svoj posao ne rade po zakonu; “Što se tiče fudbala, cijeli grad priča, a i ja sam tog mišljenja, da je to društvo tri lica. To su gospoda Mirsad Drljević, član Izvršnog odbora Federalnog saveza, Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora državnog saveza i Ferid Čovčić, delegat Premijer lige BiH….”

SRAMOTA ili ogledalo diletanata u NS F BiH

Nema mjesta za čuđenje katastrofalnim rezultatima B-H sportova, sve dok u krovnim institucijama sjede diletanti, koji su spremni kršiti elemantarna pravila i propise s ciljem udovoljavanja sitnošićarskim interesima pojedinaca.

Sa ovakvim ODLUKAMA treba upoznati i međunarodnu nogometnu organizaciju, sve sa ciljem da se SPORT vrati sportašima, a put ka izlaznim vratima – da se pokaže UBLEHAŠIMA.

Sve dok ovdašnji klubovi “popuštaju” na principu narodne “boj se ovna – boj se govna”, sport u ovoj državi nema perspektivu.

www.magazinplus.eu

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close