Visoko

Informacija o aktivnostima PS Visoko 02.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 02.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 02.11.2017. godine :

 

1.Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

2.Nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira.

3.Za navedeni dan na području PS Visoko nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

4.Policijski službenici ove PS su kontrolisali 63 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 30 prekršajnih naloga i to za prekršaje počinjene  u saobraćaju od kojih su dva vozača zatečena da upravljaju motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača su zatečena da upravljaju motornim vozilom bez važeće registracije dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr.

5.Na zahtjev građana izvršene su  3 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

 

Obavijest o lokacijama i vremenu upotrebe radarskog sistema “XRD traffic patrol” za mjesec novembar, dostavili smo BIHAMK-u, što će vjerovatno biti dostupno na njihovoj web stranici ( https://bihamk.ba/bs/spi/radari)

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close