INFORMACIJA KOJA JE ŠOKIRALA SVIJET: Saudijski vjerski vođa Muhammad Al-Arifi demantovao fetvu o pozivu na masovno ‘silovanje Sirijki’

Svojom stravičnom fetvom Muhammed al-Arifi dopušta islamskim militantima “ulaske u kratkotrajne brakove temeljene na spolnom odnosu”. Ti brakovi bi trebali trajati po svega nekoliko sati “kako bi svaki borac mogao doći na red”. Al-Arifi je kazao i kako se svaku žensku osobu stariju od 14 godina smatra podobnom “mladom”, prenosi šiitska novinska agencija Ahlulbayt.

Al-Arifi je ogorčen što brojni islamski militanti posljednje dvije godine otkako traje rat u Siriji nisu imali prilike “leći sa ženom”. Poručio je kako će ova njegova fetva “osnažiti mudžahedine u Siriji” te kako su ovakvi “brakovi” sirijskim ženama “sveta dužnost koja će im osigurati ulazak u raj”.

Stravičnu fetvu u kojoj islamske militante poziva da grupno silovanje sirijskih žena, starijih od 14 godina, a koja posljednjih dana kruži svjetskim medijima, na svojoj Faceboobk stranici demantovao je sam Muhamed Al-Arifi, tvrdeći da se radi o montiranim napisima fondacije Clarion Fund

Fetvu je istovremeno prenijela i šiitska novinska agencija Ahlulbayt, te je također poslužila kao medijski izvor monstruoznog poziva, no saudijski vjerski vođa demantuje da je ikada izgovorio tako nešto te da su ovakve i slične informacije ne samo lažne, nego i izuzetno opasne.

Tim povodom se svojim poklonicima, ali i užasnutoj javnosti, obratio putem svog facebook profila.

(DEPO)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close