Industrijska proizvodnja manja za 4,7 posto

Ukupna industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u periodu januar – novembar 2012. godine u odnosu na isti period 2011. godine manja je za 4,7 odsto, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Industrijska proizvodnja u oblasti vađenja ruda i kamena manja je za 3,9 odsto, u oblasti prerađivačke industrije manja je za dva odsto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom i vodom manja je za 12,9 odsto.

Prema glavnim industrijskim grupacijama industrijskih proizvoda u navedenom periodu, bilježi se povećanje proizvodnje trajnih proizvoda za široku potrošnju za 22,6 odsto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 odsto.

Zabilježeno je smanjenje proizvodnje energije za 12,4 odsto, drugih intermedijarnih proizvoda za 2,7 odsto, i kapitalnih proizvoda za 3,6 odsto.

Industrijska proizvodnja u FBiH u novembru u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju iz 2011. godine manja je za 3,2 odsto, u odnosu na proizvodnju iz istog mjeseca prošle godine manja je za 2,8 odsto, dok je u odnosu na oktobar ove godine manja za 1,1 odsto.

Srna

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close