Javne ličnostiM plus

In Memoriam: Abdulah Bajramagić

KARATE KLUB ”VISOKO , VISOKO27.02.2022. godine na bolji svijet je preselio Abdulah Bajramagić, jedan od osnivača karate kluba ”Visoko”, davne 1979. godine kad je karate kao vještina borenja konačno postala dostupna građanima Visokog.

Cijelih 20 godina nesebičnog zalaganja, ne štedeći sebe, vlastitog vremena, bez ikakve materijalne koristi, pedantno i predano, kristalno pošten i otvorene misli, bez dlake na jeziku , zalagao se i davao puni doprinos kako bi sve valjano funkcionisalo.
Karakter koji je posjedovao Abdulah, zasigurno nije imao niko u bližem okruženju.
Te davne 1979. godine Naš Abdulah je bio prvi ispred nas zaljubljenih u drevnu borilačku vještinu, u nastojanju da konačno, tada opština Visoko, poslije Sarajeva, Breze i Ilijaša dobije svoj karate klub.
Zajedno smo se trudili i uspjeli napraviti respekta vrijedan kolektiv.
Abdulah je postao prvi sekretar karate kluba ”Visoko”, nabavio kimono i počeo vježbati karate, vodio urednu evidenciju članstva, obezbjeđivao termine za obavljanje treninga i ujedno prikupljao materijalna sredstva za edukaciju trenera i nabavku sportske opreme za takmičare.
U godini 1979. klub je u Prijedoru u konkurenciji od 8 ekipa osvojio 1. mjesto i plasman u karate ligu Bosne i Hercegovine.
U tom trenutku nije bilo sretnijeg čovjeka od Abdulaha, nema osobe koju je znao a da nije prepričao cijelo takmičenje do tančina.
Najviše od svih radovao se svakom našem uspjehu, ali vrlo teško podnosio naše neuspjehe.
Od 1979 godine do 1990-e, nebrojeno puta nije žalio koristiti vlastito vozilo za potrebe kluba, ne tako rijetko, mnogo puta, kad nismo imali dovoljno sredstava za putovanje na takmičenje, trošio je vlastita novčana sredstva.
Za nesebičan doprinos sportu Sportski Savez Visokog je Našem Bajramagić Abdulahu uručio :
”PRIZNANJE ZA ŽIVOTNO DJELO”

Nemjerljiv je doprinos Bajramagič Abdulaha našem klubu!
Hvala mu za sve što je uradio za naš kolektiv.
Svi smo Božiji i njemu se vračamo!

Redžep Građan

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close