Imamo iskustvo i kvalitet da pobijedimo Irsku

Proslavljeni bh. stručnjak o šansama naše selekcije u baražu

DUŠAN BAJEVIĆ ZA “AVAZOV” PORTAL Imamo iskustvo i kvalitet da pobijedimo Irsku

Dušan Bajević, proslavljeni bh. trener i jedna od legendi Veleža iz Mostara ili kako ga zovu Princ s Neretve, u izjavi za “Avazov” portal kazao je kako vjeruje da naša nacionalna selekcija ima snage, ali i kvaliteta da se plasira na Evropsko prvenstvo u utakmicama protiv Irske u baražu.

Snaga i volja

“Imamo snage, imamo volje, ali imamo i kvalitet da uspijemo u našem naumu, a to je plasman na EURO. Trebamo vjerovati u naše igrače, koji su vrhunski i zaista mislim da se možemo plasirati na još jedno veliko takmičenje nakon Svjetskog prvenstva. Mi smo i ranije pobjeđivali i mnogo jače i kvalitetnije reprezentacije od Irske”, rekao je Bajević.

Također, Bajević je podvukao kako se naši igrači ne smiju zavaravati medijskim natpisima u vezi izostanaka nekoliko standardnih igrača u selekciji Irske.

Fizički su jaki

“Irska ima veliki fond kvalitetnih igrača. Jaki su fizički i mnogo trče. Mi ne smijemo misliti da je sve gotovo i da uđemo u utakmicu misleći da ćemo imati lagan posao jer njima fali nekoliko igrača. To bi mogla biti nagazna mina. Siguran sam da će Irci u Zenicu doći nabrijani i motivisani upravo zbog tog neigranja nekoliko standardnih igrača”, rekao je Bajević.

Konačno imamo iskustvo

Proslavljeni stručnjak posebno je naglasio kako naša reprezentacija nakon nekoliko neuspjelih kvalfikacionih ciklusa ima iskustva da se plasira na EURO.

“Smatram da ova naša generacija ima i iskustva, ali i znanja da ove dvije utakmice u baražu riješi u svoju korist. Ako se sjetite utakmica protiv Danske, uvijek nam je nešto falilo. To “nešto” sada imamo, imamo kontinuitet igara, velike utakmice iza nas i zaista smatram da se možemo plasirati na EURO”, kazao je za kraj Bajević.

 

Autor: A. TIRO – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close