Ilma Kazazić na evropskom takmičenju za juniore u Holandiji osvojila srebro

U holandskom gradu Landgraaf, pod pokroviteljstvo IPC-a (International Paralympic Committe), održana je IPCAS trka za juniore – U17 u alpskom skijanju u slalomu za osobe s invaliditetom

Bosnu i Hercegovinu na ovom veoma značajnom evropskom takmičenju, predstvljala je naša takmičarka, državna reprezentativka Ilma Kazazić.

Ova mlada BH takmičarka je Bosnu i Hercegovinu na jučerašnjem takmičenju, obradovala srebrenom medaljom, što je inače prva medalja u alpskom skijanju našeg Nacionalnog Paraolimpijskog komiteta BIH.

Ako se podsjetimo, Ilma je 2014. godine, prvi put u historiji alpskog skijanja za žene, predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Paraolimpijskim igrama u Sochiu, predvođena svojim trenerom, Senadom Turković.

Na ceremoniji otvaranja i zatvaranja Paraolimpijskih igara u Sochiu, Ilma Kazazić je bila nosilac zastave Bosne i Hercegovine.

Njen put se ne zaustvlja tu, već marljivim radom na IPCAS trci za seniore u mjesecu januaru 2015. godine na Staroj planini u Srbiji, zauzima odlično peto mjesto, što joj omogućava da po prvi put u historiji predstvalja boje naše zemlje i na najvećem događaju, poslije Paraolimpijade, Svjetskom kupu koji je održan u Kanadi.

Ilma je jučer vozila i IPCAS trku za seniore, gdje je u generalnom poretku u slalomu bila dvanaesta, a već danas se očekuje druga vožnja, gdje će pokušati poboljšati svoj plasman.

Novovrijeme.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close