LifestyleShowbiz

Ilidžanski festival 2019: Brezanka Nejla Keškić će se predstaviti pjesmom „Ne traži mi“

Od 1. do 3. augusta, u organizaciji Općina Ilidža, održat će se velika kulturno-muzička manifestacija – Festival narodne muzike “Ilidža”, najveći i najčuveniji festival narodne muzike u regiji koji datira još od 60-ih godina prošlog vijeka.

Ilidžanski festival je kulturno blago svih Bosanaca i Hercegovaca, ali i onih kojima je narodna pjesma u srcu. Velika imena počinjala su karijeru na sceni ilidžanskog festivala. Veliki hitovi i blistave karijere nastali su na sceni ilidžanskog festivala.

Takmičenjem „Prva harmonika“ u sklopu Festivala Ilidža 2019. bit će otvoren ovogodišnji festival.

Takmičarski dio programa počinje 2. augusta u toku kojeg će se uručiti 6 nagrada i to:

Pobjednička pjesma, Najbolji tekst, Najbolji aranžman, Najbolja muzika, Nagrada publike, Najbolji izvođač.

Posebnu pažnju privlači naša Brezanka Nejla Keškić koja će se predstaviti pjesmom „Ne traži mi“. Muziku i tekst pisao je Zaim Poturić koji je pisao pjesme za mnoga velika imena BH scene (kao što je Enes Begović, Adnan Jakupović i drugi), a aranžman je radio Mirza Balić. Nejla Keškić je magistrica Etnomuzikologije. Pored Nejle u takmičarskom programu predstavit će se i Adnan Solak, Zaim Beganović, Esma Sultanić i mnogi drugi.

Stručni žiri čine: Ana Babić, Hanka Paldum, Armin Šaković, Mustafa Šantić, Ognjen Bomoštar, Fahrudin Pecikoza, Semir Cerić, Ivica Šarić i Nedžad Imamović.

Ilidžanski festival je još jedna prilika mladima da predstave svoje umijeće u interpretaciji narodne muzike.

U revijalnom dijelu programa nastupit će mnoga poznata estradna imena. Publiku će zabaviti Hanka Paldum, Semir Cerić Koke, Ana Bekuta, Memnun Muzaferija (ovogodišnji pobjednik takmičenja Zvijezda možeš biti ti) Slađana Mandić, Osman Hadžić, Nikolina Kovač i drugi.

Našoj Brezanki, Nejli Keškić, želimo mnogo sreće u takmičarskom dijelu programa.

breza-x.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close