Ice festival povodom obilježavanja 30. godišnjice ZOI: Povratak vrhunskog hokeja u Sarajevo

Sarajevo će od petka do nedjelje biti domaćin Ice festivala koji će biti održan u okviru obilježavanja 30. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u našem glavnom gradu.

Nakon duže vremena publika u Sarajevu moći će uživati u dvije kvalitetne utakmice EBEL lige. Olimpija će odmjeriti snage u petak (19.15 sati) sa austrijskim Villahom, dok će u nedjelju protivnik ove slovenske ekipe biti austrijski Klagenfurt u meču koji počinje u 17.50 u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” na Zetri.

Pripreme za ovaj spektakl privode se kraju. Večeras je obavljena proba odigravanjem utakmice bh. lige između ekipa Blue Bullsa i Vukova. Inače, Sarajevo je treći domaćin Ice festa nakon što je isti događaj prethodno održan u Puli i Ljubljani.
Inicijator odigravanja dvije utakmice Olimpije kao poklon tog kluba Sarajevu, povodom obilježavanja 30. godišnjice od održavanja ZOI je direktor HK Olimpija Matjaž Sekelj, koji je bio učesnik ZOI u Sarajevu kao reprezentativac nekadašnje hokejaške selekcije Jugoslavije. O značaju događaja najbolje govori podatak da se prvi put mečevi EBEL lige, koja je šesta po jačini u Evropi odigravaju van njenih granica.

“Kratak je period za pripreme ovakvog događaja, ali zadovoljan sam učinjenim zahvaljujući entuzijazmu organizatora iz Sarajeva. Uz sitne dorade, vjerujem da će Zetra biti na nivou dvorana u kojima se igraju utakmice ovog takmičenja. Nadam se velikom odzivu publike kao što je to bilo i u ligi bivše države kada je mečeve Bosne i Olimpije posmatralo po 7.000 gledalaca” rekao je Sekelj na konferenciji za novinare u Zetri i dodao:

“Naša generacija imala je jednu priliku da igra na Olimpijadi u Sarajevu i svi imaju lijepa sjećanja na nju. Željeli smo obilježiti taj događaj, te pomoći kolegama u BiH da hokej dobije pravo mjesto.”

Direktor Ice festivala Haris Muhić kazao je da će osim utakmica EBEL lige, biti održani turniri za djecu i veterane uz učešće ekipa iz ove regije.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close