“I Hrvatskoj i BiH upitan put na EP, jedino ih Ćiro može odvesti u Francusku”

Ćiro Blažević se, kao što je već običaj, obratio javnosti nakon poraza hrvatske reprezentacije u Oslu. Naravno, Ćiro spasonosno rješenje vidi u sebi, ali mu je jasno da godine rade protiv njega. Iako tvrdi: ‘Nikad nisam bio bolji…’

Iz Sarajeva je Ćiro dobio podršku od Šenera Bajramovića, bivšeg trenera mlade i olimpijske selekcije BiH, koji je afirmirao Papca, Blatnjaka, Nadarevića, itd. No, Bajramović se proslavio nedavno, kada se usudio replicirati i polemisati s Ivicom Osimom.

Komentarišići utakmicu Roma – Juventus, apsolutni fudbalski autoritet Osim je rekao da su ‘ Džeko i Pjanić igrač manje u momčadi’.

Bajramović se usprotivio, kazavši da su Pjanić i Džeko svjetske klase, i ‘jedino Ćiru Blaževića smatra fudbalskim autoritetom, koji smije držati lekcije o fudbalu’.

– I Hrvatskoj i BiH upitan je put na Evropsko prvenstvo i jedino ih Ćiro Blažević može odvesti u Francusku. Apsurdno je da ga ne žele angažovai ni kada su u gotovo bezizlaznoj situaciji. Trener svih trenera se dokazao 1998. godine, sve ostalo su prazne priče – zaključio je raspravu Šener Bajramović.

 

(Jutarnji)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close