Apel za pomoć Muhamedu Čeliću

Spletom nesretnih okolnosti, nedaleko od Željezničke stanice u Visokom, Brezaninu Muhamedu Čeliću (20) voz je prešao preko obje noge, što je rezultiralo traumatskom natkoljenom amputacijom. Nakon zbrinjavanja na klinikama za anesteziju i reanimaciju i ortopediju i traumotologiju, Čelić je otpušten na kućno liječenje.

Roditelji Adem i Zejfa su nezaposleni, te nisu u mogućnosti snositi troškove skupocjenog liječenja svog sina. Cijena jedne injekcije koju dnevno treba iznosi 12 KM. Žive kao podstanari u dotrajaloj kući, bez elementarnih uvjeta za život, nemaju sanitarni čvor.

Muhamed se danas, 34 dana nakon životne tragedije, dobro osjeća. Moglo je, kaže, biti i još puno gore. Podrška i pažnja ublažila bi šok Muhamedovoj porodici i dala mu nadu da će, uz pomoć dobrih ljudi, uspjeti organizirati svoj budući život. Ovom hrabrom mladiću dobro bi došla udobnija i adekvatnija ortopedska kolica i pomagala.

Svi koji žele pomoći Muhamedu, porodicu Čelić mogu pronaći na adresi Alije Izetbegovića 40 u Brezi. Uplate je moguće izvršiti i na žiro račun UniCredit Banke broj: 3385802538904263. RODITELJI ADEM ČELIĆ 062 213 648

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close