I danas crveni meteo alarm u većem dijelu BiH

U zemljama regiona danas će biti sunčano i vruće, a temeperature ce se kretati izmedju 28 i 39 stepeni Celzijusa. U dijelovima Bosne i Hercegovine i Srbije objavljen je crveni meteo alarm, javio je dopisnik agencije Anadolija.

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 33 i 39 °C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 36 °C. Najniža izmjerena temperatura u osam sati iznosila je 15 stepeni Celzijusa na Bjelašnici, a najviša u Mostaru 27 stepeni. Pod meteo alarmom su označeni gradovi Banja Luka, Bihać, Mostar, Prijedor i Višegrad.

U Srbiji će također biti veoma toplo s maksimalnom temperaturom znatno iznad prosjeka. Do srijede se očekuju najviše vrijednosti od 34 do 38 stepeni, a u četvrtak i petak od 36 do 40 stepeni. U istočnim i zapadnim dijelovima zemlje tokom dana najavljen je meteo alarm.

Prema informacijama iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, u toj zemlji će tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vjetar slab do umjeren, promjenjivog smijera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28 do 39 stepeni.

U Hrvatskoj sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne i navečer vrlo mala vjerojatKnost kratkotrajnih pljuskova uglavnom u Gorskom kotaru. Vjetar većinom slab, na Jadranu slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 34 i 39 °C, ponegdje u unutrašnjosti moguća i malo viša.

(AA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close