KošarkaSport

I BiH ima čudesnog Luku u Americi

Garza je fantastičan

Ako je Luka Dončić pravi predstavnik Slovenije u najjačoj ligi svijeta (NBA), onda je u NCAA ligi predstavnik Bosne i Hercegovine fantastični centar univerziteta Iowa Luka Garza.

Ovaj 21-godišnji košarkaš sinoć je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu za Iowu, te je još jednom pokazao da se radi o veoma talentovanom košarkašu.

U porazu Iowe od Penn Statea 86:89 Garza je bio potpuno nezaustavljiv za protivnika, pa je za 35 minuta na parketu ostvario double-double učinak od 34 poena i 12 skokova uz sjajnih 68 procenata šuta iz igre.

Garza je ove sezone na dobule-double prosjeku u NCAA ligi. Bilježi 21.6 poena i 10 skokova po meču, a rekord sezone su mu 44 poena protiv Michigana.

Treba svakako istaći da Garza iako je rođen u SAD-u ima pravo nastupa za BiH jer je itekako vezan za našu zemlju.

Njegov otac je Frank Garza nekadašnji košarkaš univerziteta Idaho, a majka mu je Šejla Muftić, nekadašnja košarkašica i kćer legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića.

Također, Garza je porodično vezan sa legendarnim košarkašem Teomanom Alibegovićem, dok mu rođak Amar Alibegvić već nastupa za nacionalni tim BiH.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close