HSP i SDP platili su Lijanovićima mjesto Josipa Perića u Domu naroda

Burna sjednica Glavnog stana Hrvatske stranke prava (HSP) BiH u Sarajevu nagovijestila je potpuni raskol u stranci na čijem je čelu Zvonko Jurišić.

Sjednicu je, naime, napustilo nekoliko visokopozicioniranih članova HSP-a, na čelu sa zamjenikom predsjednika Josipom Perićem, hrvatskim delegatom u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Perić je za “Avaz” izjavio da ne želi više biti u stranci dok je Jurišić na čelu nje, uz obrazloženje da se predsjednik Jurišić ponaša kao da je HSP njegova privatna stranka.

– Način kako vodi stranku navjerovatnije će biti predmet institucija pravne države. Ne smeta mu što je u Zapadnohercegovačkom kantonu izgubio skoro sve vijećnike. Ja više neću poštivati nijednu njegovu odluku niti će Jurišić imati utjecaja u Kantonalnoj organizaciji HSP-a u Tomislavgradu – kazao je Perić.

Na upit hoće li napustiti stranku, Perić je odgovorio da, iako je izabran za zamjenika predsjednika, on nikada nije ni potpisao pristupnicu HSP-u niti će to iko iz Livanjskog kantona, kako je dodao, barem dok je Jurišić predsjednik, uraditi.

Jurišić za naš list odgovara kako mu nije jasno da ima zamjenika koji uopće nije član HSP-a. Negirao je Perićeve tvrdnje da je on samostalno odlučivao o ulasku HSP-a u izvršnu vlast FBiH.

– Pa gospodinu Periću smo kupili delegatsko mjesto u Domu naroda dajući Narodnoj stranci Radom za boljitak i Lijanovićima direktorske funkcije “Cesta FBiH” i “Robnih rezervi FBiH”. Dakle, HSP i SDP politički su platili Perićevo mjesto u Domu naroda. Ako on sada hoće da izađe iz platforme, koja stvarno nije dobra, neka povuče svoje ministre za koje vjeruje da igraju u njegovoj ekipi – kazao je Jurišić za “Avaz”.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close