Hrvatska strojnica na šiitskom ramenu u Siriji (Fotogalerija)

Poznato je da se u Siriji na strani Bashara Al-Assada bore brojne šiitske milicije iz šire regije. Među njima je i skupina iračkih dragovoljaca koje navodno predvode instruktori Iranske revolucionarne garde.

(altermainstreaminfo.com.hr)

Naime, prije dva dana je na svom Twitter profilu dopisnik Ivan Sidorenko objavio vijest i više fotografija o skupini iračkih šiita koji su se u Aleppu došli pridružiti sirijskoj vojsci.

Među njima je i jedan časnik, navodno pripadnik Iranske revolucionarne garde,  koji u rukama drži hrvatsku višenamjensku strojnicu VHS-K1, koju bi trebali posjedovati samo hrvatska vojska, iračke snage, irački Kurdi i navodno sigurnosne snage Filipina, za što ne postoji službena potvrda.

Na Twitter profilu Sakira Khadera, koji je također prenio vijest, piše kako je strojnica ili zarobljena u Iraku ili je kupljena od skupine ili borca koji ju je ranije zadužio, “što je normalno u tim područjima”.

Naravno da jedna strojnica o šiitskom ramenu neće promijeniti tijek rata u Siriji, ali je i ovo dokaz da Hrvatska ne vodi brigu gdje će i u koga završiti naše oružje, iako bi se ovom slučaju moglo reći da je završilo na “pravoj strani”, što se ne bi moglo reći za epizodu kada naše vlasti nisu marile u čijim će se rukama naći oko 3 000 tona oružja koje je prodano Jordanu, a na kraju završilo u rukama islamističkih milicija u Siriji, od kojih su se mnoge kasnije pridružile teroristima “Islamske države”.

Ministrica Vesna Pusić nakon “nenamjerne” suradnje s islamistima Bagdadu nudi vojničke cokule

Pripadnik Iranske revolucionarne garde i iračkih dragovoljaca Aleppu s hrvatskom strojnicom VHS-K1:

FOTO: Iračka šiitska milicija u Aleppu:

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close