Hrvatska / Ministar poručio Crkvi: Biskupi lažu, a ja s lažljivcima ne razgovaram

Sukob Vlade Hrvatske i Crkve oko zdravstvenog vaspitanja se nastavlja. Naime, ministar obrazovanja, nauke i sporta, Željko Jovanović odbacio je svaku mogućnost da se kao ministar i odvojeno sastane s predstavnicima katoličkih biskupa, javlja Novi list.

– O zdravstvenom odgoju s njima uopće ne namjeravam razgovarati, pogotovo ne nakon svega što su radili preko Božića, letci i sve ostalo. Crkva ne može biti partner državi kad je u pitanju sadržaj školskih predmeta. Crkva može mimo škole govoriti što god hoće, to je njihovo pravo. Ali, oni ne mogu određivati što će se predavati učenicima. Imaju vjeronauk i, što god ja mislio o tom predmetu, nikad se nisam u njega miješao. O zdravstvenom odgoju razgovarat ćemo samo s roditeljima i stručnjacima i to i činimo. Sve što smo ovih dana čuli od biskupa su zločeste laži, a s ljudima koji lažu ja ne jednostavno ne mogu razgovarati. Crkva djeluje neprihvatljivo, zlonamjerno i dezinformirajuće, izjavio je ministar Jovanović.

Željko Jovanović tvrdi da dosad niti nije dobio zahtjev biskupa za sastanak o zdravstvenom vaspitanju. Jedino su, kaže, u septembru tražili razgovor o vjeronauci u medicinskoj školi jer Crkva bi htjela da se on proširi na svih pet godina, a ne da bude samo prve dvije kao što je sada.

Bilo je nekih problema oko termina tog sastanka, na kraju se Jovanović nije susreo s biskupima, ali im je, ističe, organizovao razgovor s Upravom za srednje školstvo, prenosi Novi list.

(Nezavisne)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close