Hrvatska Katolička Crkva krenula u post i molitvu za oslobađanje herceg-bosanske šestorke

Krajem prošle godine pisali smo o tome kako Hrvatska Katolička Crkva, kao neformalno vrhovno tijelo hrvatske nacionalne predkršćanske religije koja se formalno vodi pod okriljem Vatikana i beskrupulozno zloupotrebljava kršćansku simboliku, nakon uspješno provedene molitvene akcije za oslobađanje Gotovine i Markača (molitve s retrogradnim učinkom, jer se presuda donijela prije nego se u molitvu krenulo), planira novu molitvenu akciju. Naime, Komisija Iustitia et Pax bila je pozvala vjernike na molitvu za hrvatske generale iz BiH koji čekaju presudu Haaškog suda.

 

Sisački biskup Vlado Košić pozvao je ovih dana na molitvu i post u svrhu oslobađanja Herceg-Bosanske šestorke, a koja bi svoj vrhunac trebala imati u nedjelju 10. ožujka.

 

vlado kosic biskup

Biskup Košić – najeksponiranija perjanica hrvatskog svetosavlja
“Optužnica ne tereti samo njih osobno, nego i našu domovinu, Republiku Hrvatsku, stoga je važno da se ujedinimo svi u molitvi dobrom Bogu da presuda bude pravedna”, stoji u pozivu sisačkog biskupa Vlade Košića koji je uputio otvoreno pismo svećenicima u Biskupiji kojima ih poziva na molitvu u iščekivanju presude haškog suda šestorici Hrvata iz BiH.

 

Biskup Košić tako  je pozvao svećenike da u nedjelju, 10. ožujka, potaknu vjernike na molitvu i post za sunarodnjake iz BiH.

“Oni čekaju presudu ovog proljeća. Među njima je i branitelj naše Sunje, general Slobodan Praljak”, napisao je Košić dodajući da preporučuje “prošnje, molitve, molbenice i zahvalnice”.

 

Slobodan-Praljak1808

Slobodan Praljak

 

Od svega što je biskup Košić nabrojao, valjalo bi se složiti u jednome: nadajmo se da će presuda doista biti pravedna i da će Praljak, Prlić i drugovi zbog zločina nad nehrvatima (posebno Bošnjacima) u svojoj paradržavi i zbog rijetko viđenog zločina u povijesti – etničkog čišćenja vlastitog naroda, dobiti barem nekoliko stoljeća zbirne zatvorske kazne.

 

| Prometej.ba | 09. ožujka 2013.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close