PolitikaRegion

Hrvatska je bila agresor na BiH, a sada nam Grabar Kitarović broji krvna zrnca

Muhamed Filipović za TV1

Hrvatska je bila agresor na BiH, a sada nam Grabar Kitarović broji krvna zrnca

Hrvati hoće nazor da budu nekakva značajna činjenica u svjetskom političkom životu, a ne mogu, oni jednostavno nemaju ni moralni ni psihički kapacitet, kaže za TV1 akademik Muhamed Filipović.

Akademik dodaje da su izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Kanadi nezrele i diplomstski neprimjerene.

“Hrvatska je bila agresor na BiH, a sada se javlja hrvatska predsjednica koja nalazi nama mane i broji nam krvna zrnca”, smatra sagovornik TV1.

Tvrdnju da Rusija naoružava RS i da je to opasnost po Hrvatsku, akademik smatra nonsensom.

“Pa nisu ni u RS idioti, oni vode jednu politiku koja se može nesviđati nekome, ali svakako neće voditi samoubilačku politiku”, dodaje akademik Filipović, te pojašnjava da se Kolinda Grabar Kitarović ili oni koji vode hrvatsku politiku, plaše povratka 200.000 Srba protjeranih iz Hrvatske.

Filipović kaže da hrvatska predsjednica vjeovatno smatra da su ovakvi istupi Evropi prihvatljivi.

“Vara se u tome što ne razumije da je Evropi, prije svega, stalo do dobrih odnosa sa Rusima, pa i sa Srbima i da Evropa veoma dobro i veoma intenzivno radi da Srbi uđu u EU”, tvrdi akademik.

Komična je i izjava Kolinde Grabar Kitarović da će da pošalje vojsku na granicu s Rusijom, isto tako su, prema Filipovićevom mišljenju, bile komične izjave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u Kijevu.

“Baš Putina ujela muha šta će Hrvati! Jednom su Hrvati išli na Crno more, ratovali protiv Rusije, pa se zna kako su se proveli”, kaže akademik Filipović.

U intervjuu za časopis Defence news, hrvatska predsjednica Grabar Kitarović je izjavila da je BiH politički neemancipovana zemlja, u kojoj vlada nestabilnost, te da se muslimani radikalizuju, a da Srbe Rusi naoružavaju.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close