Hokejaški Zmajevi večeras protiv Turske u Zetri

Utakmica hokejaških reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske igrat će se večeras od 19 sati u dvorani Zetra. Unatoč demonstracijama koji su u popodnevnim satima jučerašnjeg dana uznemirile građane Sarajeva i ostalih bh. gradova, odigravanje ovog prijateljskog meča nije dovedeno u pitanje.

Kuća bosanskohercegovačkog hokeja danas privodi kraju posljednje pripreme za spektakularnu utakmicu, osuđujući rušenje i paljenje svake vrste i poručujući u isto vrijeme da su naši ledeni Zmajevi lijepa, pozitivna strana grada i države.

Večeras ćemo pokazati da ovaj grad još uvijek ima snage za lijepo, napravićemo spektakl i boriti se za boje naše domovine, poručuju iz plavo – žutog tabora svjetske hokejaške senzacije.

”Pokažimo pravu sliku Sarajeva kroz sport i podršku svjetskoj senzaciji. Ovaj grad na današnji dan mora se sjetiti Olimpijade po kojoj nas čitav svijet identificira. Zato ćemo večeras napuniti Zetru, grlom i dlanovima povesti našu reprezentaciju do dobrog rezultata. Pozivam sve Bosance i Hercegovce da večeras u što većem broju dođu u dvoranu, a BH Fanaticosi neće zakazati”, kazao je Nizar Al Tinawi, vođa Fanaticosa.

sportsport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close