-TopSLIDENogometPremijer lige BiHSport
Trending

Hodžić:”Mislim da još nisam svjestan svega što se desilo…”

Danas smo imali priliku intervijuisati sjajnog, izuzetno talentovanog mladog fudbalera FK Sarajeva. Riječ je o Hodžić Faruku, sedamnaestogodišnjaku koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor za FK Sarajevo. Faruk kaže da mu najveću podršku pružaju roditelji, te da nikada ne treba odustajati od svojih snova.

Intervju sa Farukom pročitajte u nastavku.

Izvor: Faruk Hodžić

Kako je sve počelo, odakle se razvila žela za fudbalom?

– Sve je počelo zahvaljujući amiđi koji me je, kada mi je bilo pet godina, odveo na trening tada se i razvila ljubav prema fudbalu.

Predhodne sezone bio si kapiten kadetske selekcije FK Sarajeva kada ste i osvojili titulu, hoće li ti nedostajati prvobitna ekipa?

– Sigurno da mi nedostaje moja prvobitna ekipa, ipak neki igraju samnom u prvom timu, a sa ostalima se čujem svakodnevno.

Šta te motiviše tokom igre na terenu, ko ti je najveća podrška?

– Najviše me motivišu pobjede, osvajanje titula i bodova. Najveća podrška su mi roditelji.

Faruk Hodžić (izvor: Faruk Hodžić)

Vjerujem da imaš uzora u fudbalu, ko ti je uzor?

–  Svijet je pun jako dobrih igrača, meni je trenutno uzor Kevin De Bruyne.

U trenutku pandemiološke situacije i mnogih restriktivnih zabrana mnogo aktivnosti je bilo odgođeno ili otkazano, kako si uspio održati formu u pomenutoj situaciji?

– Formu sam održavao individualnim treninzima u teretani i na slične načine. Naravno to je sada iza nas, nadam se da se restriktivne mjere neće ponovo vratiti.

Kako uspjevaš inače ukombinovati svoje aktivnosti mimo fudbala? Nerijetko imaš svakodnevne treninge pogotovo sada, profesionalni si igrač, igraš za prvi tim. Koliko će ti biti teško ukombinovati svakodnevne obaveze sa fudbalom?

–  Često se zna desiti da imamo i dva treninga dnevno, ali nije mi teško sve stići. Trenutno svoje obaveze prilagođavam treninzima i fudbalu jer mi je to prioritet.

Izvor: Faruk Hodžić

Tvoj prvi nastup za prvi tim bio je 5.7.2020. na utakmici protiv NK Bosne, koliko si zadovoljan prvim nastupom s obzirom na to da si ubrzo nakon njega i potpisao profesionalni ugovor? Kako si se snalazio s igračima prvog tima, sad već ekipom?

–  Zadovoljan sam sa svojom prvom utakmicom, koja se odigrala u Visokom protiv NK Bosne, nakon koje sam dobio dosta pohvala. Igrači prvog tima su me jako dobro prihvatili što me pozitivno iznenadilo.

Na zadnjoj utakmici protiv FK Krupa, debitovao si zamjenivši Ivana Jukića, kakav je osjećaj bio izaći na teren?

– Osjećaj je nevjerovatan, to je ostvarenje svakog dječačkog sna. Vjerujem da bi atmosfera bila još bolja da su tu bili i navijači, ali nadam se sa će se uskoro vratiti na tribine.

Moram istaći da imaš zavidnu karijeru, mnogi maštaju da zaigraju za prvi tim svoga klupa a pogotovo FK Sarajeva, kako se osjećaš?

– Sve se dosta brzo desilo. Od treniranja sa prvim timom, prijateljskih utakmica, debi u premijer ligi kao i potpisivanja profesionalnog ugovora. Mislim da još nisam svjestan svega što se desilo, ali osjećaj je sigurno nevjerovatan.

Evidentno je da je potrebno mnogo truda, zalaganja i upornosti da bi se uspjelo. Da li si ikada pomislio da odustaneš?

– Bilo je uspona i padova u karijeri, što je sasvim normalno, ali nikada nisam pomislio da odustanem.

Moramo napomenuti da sutra igrate protiv FK Mladosti Doboj-Kakanj, nakve rezultate očekuješ?

– FK Sarajevo uvijek igra na pobjede, tako da očekujem pobjedu, kao i da upišem minute i na toj utakmici.

Šta bi poručio mladima, prije svega svojim vršnjacima?

Mladima bih poručio da budu uporni, da nikada ne odustaju i da vjeruju u sebe. Sve ostalo će vremenom doći na svoje.

Izvor: Faruk Hodžić

Zahvaljujemo Faruku na odzivu na intervju i želimo mu mnogo sreće sutra na utakmici.

Magazin Plus

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close