Hfa-Oil:Povećan plasman naftnih derivata na tržištu Austrije i Slovenije

Uspješna strategija međunarodnog poslovanja na koju se HIFA OIL odlučila prije nekoliko godina je dala dobre rezultate i u prvom dijelu ove godine. Pored zadržane pozicije na tradicionalnim tržištima jugoistočne Europe, prvih sedam mjeseci je bilo obilježeno značajnim povećanjem plasmana naftnih derivata na tržištu Austrije i Slovenije.
U odnosu na ranije godine kada je količina plasiranih naftnih derivata na tržištu Austrije i Slovenije uzimala manji dio prodajnog portfolia, u ovoj godini HIFA-OIL je značajnim plasmanom naftnih derivata tamošnjim poslovnim partnerima taj udio povećala znatnoj mjeri odnosno udio plasiranih količina u ukupnoj prodaji na inostranom tržištu je porastao na 20 % .
Istovremeno, zadržana je pozicija i na ostalim tržištima u regiji uprkos vrlo nepovoljnim vremenskim prilikama koje su obilježile ovu godinu. Katastrofalne poplave u regiji su imale značajan uticaj na komunikacije u državi i regiji ali je HIFA-OIL i pored takve situacije uspješno odgovorila na sve zahtjeve kupaca i dodatno povećala plasman naftnih derivata. Pored toga firma je, slijedeći strategiju socijalne odgovornosti, direktno pomagala ugroženim od poplava ali saniranju šteta od posljedica tih vremenskih nepogoda kroz razne vidove pomoći institucijama i pojedincima u Zeničko-Dobojskom kantonu i Dobojskoj regiji iako je i sama pretrpjela veliku štetu na svojim objektima.

Indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close