Halid Bešlić i kolege pomažu nastradalima od poplava u BiH

Halid Bešlić bit će dio velikog humanitarnog koncerta koji bi početkom novembra trebao biti održan u sarajevskoj dvorani Zetra, a čiji prihod će biti usmjeren nastradalima u katastrofalnim poplavama.

Prihvatio poziv

– Rado sam prihvatio poziv iz organizacije “Prijatelji BiH”, koja stoji iza ovog velikog projekta. Još nije određen tačan datum koncerta, a bit će utvrđen krajem avgusta – kaže Bešlić.

Legendi narodne muzike posebno je drago što je poziv za učešće u ovom velikom humanitarnom projektu prihvatio i veliki broj njegovih kolega.

– U Zetri će za nastradale od poplava pjevati i Hari Mata Hari, Hanka Paldum, Enes Begović, Šerif Konjević…. Ponovo su se ujedinili i pjevači narodne i zabavne muzike. Nadamo se da ćemo na ovaj način pomoći što većem broju porodica da obnove svoje domove – kaže Halid, koji dodaje da će izvršni producent humanitarnog koncerta biti njegov menadžer Nedim Srnja.

Pet godina

Jedan od najvećih koncerata u narednom periodu Bešlić će imati u Novom Bečeju u Srbiji.

– Tamo sam pjevao prije pet godina. Bilo je više od 20.000 posjetilaca. Mislim da će ove godine biti i više. Vjerujem da će doći više od 30.000 ljudi – ističe Bešlić.

Halid bi do kraja godine trebao snimiti i zajedničku pjesmu s Amirom Jesenkovićem, sarajevskim muzičarem s adresom u Njemačkoj.

– Amir je napisao dobru pjesmu i trebali bismo je snimiti u studiju “Tempo” kod Almira Ajanovića – kaže Bešlić.

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close