Bosanskokrupski sajam organske proizvodnje i ljekobilja: Prilika za nove proizvođače

U Bosanskoj Krupi i ove godine se organizuje, peti po redu, Bosanskokrupski sajam organske hrane i ljekobilja koji će se održati od 15. do 17. augusta na obali rijeke Une.

Prijavljeno 14 izlagača

Širokom ponudom izlagača koji će učestvovati na sajmu pruža se mogućnost posjetiocima da na jednom mjestu pronađu najnovije, najpoznatije i vrlo povoljne proizvode organske hrane i ljekovitog bilja.

– Za sada se za učešće na sajmu prijavilo 14 izlagača iz cijele BiH. Prošle godine smo imali i izlagače iz regije, međutim, ove godine zbog prirodnih nesreća koje su nas pogodile nemamo prijavljenih iz regije. Sajam je svake godine sve posjećeniji i već je postala tradicija da se organizuje svake godine, kazala nam je Fatima – Timka Gerzić, jedna od organizatora sajma.

Kako je kazala Gerzić, svake godine se na sajam prijavljuju nova preduzeća, jer im je ovo savršena prilika da predstave svoje proizvode i da ostvare saradnju sa drugim proizvođačima.

Povećana proizvodnja

– Većina proizvođača koji izlažu na ovom sajmu je povećala proizvodnju, pa i broj radnika, tako da možemo reći da je ovo zaista dobra prilika za sve koji se bave proizvodnjom organske hrane i ljekobilja, istakla je Gerzić.

Kada su u pitanju štete od poplava u ovoj kulturi, Gerzić je kazala kako su one velike, ali kako se ne verifikuju, ne pridaje im se velika pažnja i ne poduzima se ništa kako bi se sanirale.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close