-TopSLIDEVisoko

Gradonačelnik Mirza Ganić: COVID-19 u Visokom “popušta” ali i dalje moramo biti oprezni!

Prema dostupnim podacima Higijensko epidemiološke službe u Visokom na današnji dan 21.04.2020. godine imamo 100 aktivnih slučajeva Covid-19, što je i dalje velik broj. Od ukupnog broja aktivnih 7 građana je smješteno u bolnicu.

Analizirajući dostupne podatke možemo konstatovati da je najveći broj aktivnih bio 03.04.2021. godine i iznosio je 413. Od tog datuma broj pozitivnih pacijenata se značajno smanjuje i broj izliječenih je veći od broja novozaraženih.

Pad broja zaraženih nas ne smije opustiti, ali nas treba ohrabriti činjenica da je broj oboljelih u konstantnom padu. Do sada se je u Visokom putem JU Dom zdravlja Visoko vakcinisani preko 600 građana, a broj vakcinisanih građana je veći kada dodamo broj građana koji su se vakcinisali izvan BiH. Ako posmatramo kompletnu analizu od početka pandemije do danas uočavamo da je:

– 2215 oboljelih
– 1948 izliječenih
– 100 aktivnih
– 153 umrlih
– 14 bilo negativnih sa simptomima COVID-a

Pomenuti podaci nisu ohrabrujući i tjeraju nas da budemo odgovorni, da čuvamo sebe i svoje porodice. Borimo se za svoje zdravlje i zdravlje svih naših građana – budimo odgovorni!

FB profil Mirza Ganić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close