NogometSport

Gojko Cimirot – Dječak velikog srca

Koliko jučer, Gojko Cimirot bio je još uplašeni dječak koji je iz Trebinja došao u veliki grad Sarajevo da bi svoju fudbalsku karijeru nastavio na našem najvećem stadionu koji nosi ime po legendi Asimu Ferhatoviću Hasetu. No, doček u bordo-timu bio je sjajan i on je vrlo brzo pokazao da se radi o velikom talentu u igri loptom.

Karijeru je počeo 2009. godine u Leotaru. Onda 2013. prelazi u Sarajevo. Brzo je postao standardni prvotimac te član mlade reprezentacije BiH. Pa, iako je nekako uvijek bio jedan od najmanjih, svi bi na tribinama vrlo brzo nakon što bi utakmica počela primijetili kako, tako sitan, ima najveće srce na terenu. Borben, brz, pouzdan, tehnički potkovan, a opet uvijek u službi tima i pomalo u drugom planu.

Gojka je nakon dvije sezone na Koševu život fudbalera odveo u Grčku, u solunski PAOK. Mnogi su se tada brinuli hoće li se snaći na uzavrelom nogometnom tlu na jugu Balkana, no vrlo brzo su stigle vijesti da je Cimirot jedna od glavnih uzdanica popularnog crno-bijelog kluba. A ovog vikenda je, zajedno sa svojim saigračima, osvojio svoj prvi trofej – pobjednika Kupa Grčke, nakon pobjede nad atinskim AEK-om. Cimirot je igrao punih 86 minuta i dao veliki doprinos ovoj velikoj pobjedi.

Gojko Cimirot rođen je 19. decembra 1992. godine u Trebinju. Za Leotar je igrao 48 utakmica, za Sarajevo 79. Za mladu reprezentaciju BiH nastupio je 7, a za A selekciju 2 puta. Standardni je prvotimac PAOK-a.

 

avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close