Goal.com: Ronaldo najbolji fudbaler prošle sezone

Cristiano Ronaldo (29) dobitnik je nagrade Goal 50 za najboljeg igrača prošle sezone, u kojoj je postavio nekoliko rekorda.

Portugalcu je to treća nagrada digitalnog fudbalskog brenda Goala, najvećeg sajta na svijetu koji pokriva jedan sport. Ronaldo je osvojio Ligu prvaka, toliko iščekivanu Realovu Decimu, kao i Kup kralja, te je pritom postigao čak 51 gol u svim natjecanjima za klub i reprezentaciju.

Podijelio je nagradu za najboljeg strijelca evropskih liga s Luisom Suarezom, te u januaru dobio FIFA-inu Zlatnu loptu – Ballon d'Or.

– Velika mi je čast što sam proglašen najboljim igračem. Iskreno sam zahvalan na nagradi. A želim i zahvaliti navijačima na podršci, rekao je Ronaldo primajući nagradu u Los Angelesu gdje je na pripremama s Realom.

Goal 50 jedan je od najpriznatijih izbora, u kojem sudjeluje više od 600 Goalovih novinara iz 35 izdanja iz cijeloga svijeta, čiju publiku čini više od 64 miliona čitatelja.

Glasuje se na kraju sezone, a Ronaldo je pobijedio ispred Arjena Robbena, dok je lanjski pobjednik Lionel Messi završio treći.

Goal 50 ističe se i prepoznavanjem budućih zvijezda, pa su se tako James Rodriguez i Thibaut Courtois našli na prošlogodišnjoj listi, a ove su godine ušli u top 10.

– Goal 50 daje globalni pogled na igrače koji su obilježili sezonu. Čestitke Cristianu Ronaldu koji je zaista zaslužio pobjedu, naglasio je glavni urednik Goala Graham Shaw.

Od hrvatskih igrača na listi se našao Ivan Rakitić, zauzevši sjajno 12. mjesto među najboljim fudbalerima svijeta! Naš Miralem Pjanić je, također, sjajan dvadeseti.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close