Globe Soccer: Cristiano Ronaldo – nogometaš koji je obilježio proteklu godinu

Cristiano Ronaldo u subotu je u Dubaiju primio nagradu Globe Soccer, kao nogometaš koji je obilježio proteklu godinu, a istodobno ga je portugalska A Bola proglasila osobom godine u svijetu sporta. Ronaldo je uz Francka Riberyja i Lionela Messija kandidat za osvajanje Zlatne lopte, Fifine nagrade za najboljeg igrača godine.

– Zaslužujem li Zlatnu loptu? Možda, jednako kao i prošle ili pretprošle godine. Vjerujem kako zaslužujem Zlatnu loptu svake godine, kao što jednako želim svaki put pobijediti, no isto tako znam da nije samo do mene. Želio bih tu nagradu, ali ponekad pobijediš a ponekad izgubiš. To je tako u životu – izjavio je Ronaldo za poznati portugalski list.

Ronaldova izjava čini se poprilično izbalansiranom. Portugalac u prvom dijelu ne skriva visoku dozu samouvjerenosti ili, ako želite, arogancije, ali u drugom dijelu relativizira svoje stajalište. Cinici bi rekli da nije posve precizan, jer ipak značajno je više puta gubio nego pobjeđivao. Naime, Lionel Messi osvojio je posljednje četiri najvažnije individualne nagrade.

Jorge Mendes: Da Ronaldo igra za Barcelonu, zabio bi 120 golova u sezoni!
Kako god, puno intrigantniju izjavu dao je Ronaldov menadžer Jorge Mendes.
– Da Ronaldo igra za Barcelonu, zabio bi 120 golova u sezoni – ispalio je Mendes i uzburkao duhove u Madridu i Barceloni. Mendes je pojasnio svoje viđenje rečenicom kako cijela momčad Barcelone igra za Messija, koji je zbog toga pokupio više individualnih nagrada, dok Ronaldo svoju individualnu kvalitetu podređuje momčadi Reala.

Mendes je, međutim, također nedovoljno precizan. Naime, zaboravio je ili namjerno propustio reći kako je Barcelona osvojila puno više trofeja od Reala u Messijevoj eri. Kada znamo taj podatak, onda ćemo lako zaključiti kao je Mendesovo stajalište na poprilično klimavim nogama. Jer, po logici stvari, onaj tko igra za momčad korisniji je istoj pa bi zbog toga Real trebao imati više trofeja od Barcelone u posljednjih nekoliko godina. No, svi znamo da to nije tako.

Što je Mendes zapravo želio reći a nije se usudio?

Mendesovo objašnjenje imalo bi smisla da je rekao kako je Barcelona svih ovih godina imala značajno bolju momčad od Reala pa je Messiju zbog toga bilo puno lakše nego Ronaldu.

Međutim, Mendes to nije izrijekom izustio, dapače, godinama tvrdi kako Barca i Real imaju podjednako kvalitetne momčadi. Ili Mendes ima problema s logikom ili jednostavno nije iskren pa prodaje demagogiju i kurtoaziju.

Mendes nije glup, jako dobro zna da bi se našao na udaru Madrižana kada bi otvoreno rekao da je Barcelona značajno bolja od Reala, gdje ima nekoliko svojih igrača pa bi time ispalo da Realu “uvaljuje” igrače koji su lošiji od Barcinih. Ali posljednjom izjavom dao je naslutiti da baš to misli.

(Nogometni-magazin)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close